Tarif

Panna Cotta

<p>Şimdi tatlı zamanı</p>
15 Dakika
2-4 Kişilik
Soslar
Tencere
Panna Cotta
Paylaş
  • 301
  • 1
  • Kaydet

Panna Cotta Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
12 g. Pınar ekşi krema
Pınar
240 g. Pınar Süt
3/4 g. toz şeker
15 g. toz jelatin (veya 2 yaprak jelatin)
240 g. Karadut
5-6 g. nişasta
35 g. su

Panna Cotta Nasıl Yapılır?

  • Jelatini süte ekleyip karıştırın,
  • Ocağa alıp kısık ateşte jelatin eriyene kadar sürekli karıştırın ve ocaktan alın,
  • Şekeri kremaya ekleyip ocağa alın,
  • Şeker eriyene kadar karıştırıp ocaktan alın,
  • elatinli sütü şekerli kremaya ekleyip iyice karıştırın,
  • Karışımı suyla ıslattığınız kaplara paylaştırıp dolaba kaldırın ve en az 2 saat bekletin,
  • Kalıplardan çıkarırken yanlarından ince bir bıçak sokup kaptan ayrılmasını sağlayın,
  • Sos için karadutları Sos kabına koyup ocağa alın, Nişastayı suya ekleyip eritin,
  • Nişastalı suyu karadutlara ekleyip karıştırın,
  • Koyu kıvamlı bir Sos haline gelene kadar pişirin,
  • Soğuduktan sonra panna cottanın üzerine ve kenarlarına döküp servis yapın.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Soslar

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Ekşi Kremali Avokado Dip Sos
15 Dakika
2-4 Kişilik
398 Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
Beşamel Sos
15 Dakika
4-6 Kişilik
295 Görüntüleme
Bol Acılı Dip Sos
15 Dakika
2-4 Kişilik
348 Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.