Paylaş
- 301
- 1
- Kaydet
Panna Cotta Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
240 g. Pınar Süt
3/4 g. toz şeker
15 g. toz jelatin (veya 2 yaprak jelatin)
240 g. Karadut
5-6 g. nişasta
35 g. su
Panna Cotta Nasıl Yapılır?
- 1Jelatini süte ekleyip karıştırın,
- 2Ocağa alıp kısık ateşte jelatin eriyene kadar sürekli karıştırın ve ocaktan alın,
- 3Şekeri kremaya ekleyip ocağa alın,
- 4Şeker eriyene kadar karıştırıp ocaktan alın,
- 5elatinli sütü şekerli kremaya ekleyip iyice karıştırın,
- 6Karışımı suyla ıslattığınız kaplara paylaştırıp dolaba kaldırın ve en az 2 saat bekletin,
- 7Kalıplardan çıkarırken yanlarından ince bir bıçak sokup kaptan ayrılmasını sağlayın,
- 8Sos için karadutları Sos kabına koyup ocağa alın, Nişastayı suya ekleyip eritin,
- 9Nişastalı suyu karadutlara ekleyip karıştırın,
- 10Koyu kıvamlı bir Sos haline gelene kadar pişirin,
- 11Soğuduktan sonra panna cottanın üzerine ve kenarlarına döküp servis yapın.
Kısık Ateş
Moderator
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Soslar
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.




