- Tarifler
- Atıştırmalıklar
- Mantarlı Krep
Tarif
Mantarlı Krep
<p>İsmine yaraşır mantarlı krep</p>
15 Dakika
4-6 Kişilik
Atıştırmalıklar
Çırpma
Paylaş
- 280
- 0
- Kaydet
Mantarlı Krep Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet yumurta
65 ml su
12 g. zeytinyağı
200 g. kaşar peyniri
72 g. un
240 g. kültür mantarı
1 g. tuz
Mantarlı Krep Nasıl Yapılır?
- 1Krep hamurunu hazırlamak için; yumurtaları derin bir karıştırma kabına alın. Su, süt, zeytinyağı ve elenmiş unu ekledikten sonra tüm malzemeyi bir çırpıcı yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
- 2Krep hamurunu 5 dakika kadar dinlendirin. Yanmaz yapışmaz tabanlı tavayı, ayçiçek yağı ile yağladıktan sonra kağıt havlu yardımıyla yağın fazlasını alın.
- 3Küçük bir kepçe kadar aldığınız krep hamurunu tavaya aktarın ve hızlı bir şekilde tavayı hareket ettirip hamurun eşit olarak yayılmasını sağlayın.
- 4Üzerleri benek benek olacak olan incecik krepleri, ters yüz edip her iki tarafını 1’er dakika kadar pişirin. Tavayı aralarda kağıt havlu ile yağlayıp, aynı işlemi tüm krepler için uygulayın.
- 5Pişen krepleri geniş bir servis tabağına alın, soğumamaları için üzerlerini bir kapakla örtün.
- 6Üzeri için, doğranmış mantarları hafif yağda soteleyip üzerine kremayı ekleyip kaynatın.
- 7Pişen kremalı mantarı hazırladığınız krebin içerisine ekleyip dört bir yandan kapatıp üzerine kaşar peyniri serpip kaşarlar eriyene kadar fırında bekletip servis edin.
Kısık Ateş
Moderator
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Atıştırmalıklar
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.





