Tarif

Mantarlı Krep

<p>İsmine yaraşır mantarlı krep</p>
15 Dakika
4-6 Kişilik
Atıştırmalıklar
Çırpma
Paylaş
  • 280
  • 0
  • Kaydet

Mantarlı Krep Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet yumurta
120 g. Pınar Süt
Pınar
65 ml su
12 g. zeytinyağı
200 g. kaşar peyniri
72 g. un
240 g. kültür mantarı
240 g. Pınar Ekşi Krema
Pınar
1 g. tuz

Mantarlı Krep Nasıl Yapılır?

  • Krep hamurunu hazırlamak için; yumurtaları derin bir karıştırma kabına alın. Su, süt, zeytinyağı ve elenmiş unu ekledikten sonra tüm malzemeyi bir çırpıcı yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
  • Krep hamurunu 5 dakika kadar dinlendirin. Yanmaz yapışmaz tabanlı tavayı, ayçiçek yağı ile yağladıktan sonra kağıt havlu yardımıyla yağın fazlasını alın.
  • Küçük bir kepçe kadar aldığınız krep hamurunu tavaya aktarın ve hızlı bir şekilde tavayı hareket ettirip hamurun eşit olarak yayılmasını sağlayın.
  • Üzerleri benek benek olacak olan incecik krepleri, ters yüz edip her iki tarafını 1’er dakika kadar pişirin. Tavayı aralarda kağıt havlu ile yağlayıp, aynı işlemi tüm krepler için uygulayın.
  • Pişen krepleri geniş bir servis tabağına alın, soğumamaları için üzerlerini bir kapakla örtün.
  • Üzeri için, doğranmış mantarları hafif yağda soteleyip üzerine kremayı ekleyip kaynatın.
  • Pişen kremalı mantarı hazırladığınız krebin içerisine ekleyip dört bir yandan kapatıp üzerine kaşar peyniri serpip kaşarlar eriyene kadar fırında bekletip servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Atıştırmalıklar

Yoğurtlu Granola Parfait (Parfe)
278 Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
Celebrity Chef - Yazar
Kinoa Tabbuleh
10 Dakika
2-4 Kişilik
320 Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
Somon Tartar
10 Dakika
2-4 Kişilik
324 Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.