Tarif

Mantar Sos

<p>Her lezzeti daha da güzelleştirecek...</p>
10 Dakika
2-4 Kişilik
Atıştırmalıklar
Pişirilmez
Paylaş
  • 301
  • 1
  • Kaydet

Mantar Sos Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g. mantar
24 g sıvı yağ
200 ml Pınar Ekşi Krema
Pınar
5-6 g un
60 g su
1 gr Karabiber
1 gr Tuz
1-2 gr İnce kıyılmış maydanoz

Mantar Sos Nasıl Yapılır?

  • Mantarların saplarını ayırıyoruz ve mantarların başlarını güzelce yıkayın.
  • Ortadan ikiye kesip ince dilimlere kesin.
  • Sıvı yağını tavaya alıp üzerine mantarları koyup yüksek ateşte mantarları kızartıp kavurun(yaklaşık 2-3 dakika).
  • Sonra ocağı orta ateşe alıp üzerine kremayı döküp karıştırın.
  • 5-6 dakika kadar pişirip karabiberini ve tuzunu ekleyin.
  • Yarım su bardağı suyla 1 tatlı kaşığı unu açıp kremalı mantara ilave edin.
  • 2-3 dakika kadar daha karıştırarak pişirin.
  • Son olarak üzerine ince kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın.
  • Sosumuzu sıcakken servis edin. Afiyet olsun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Atıştırmalıklar

Çılbır
20 Dakika
2-4 Kişilik
365 Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
Ekşi Kremalı Nachos
25 Dakika
10-12 Kişilik
394 Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
Milföy Kabında Misket Köfte
50 Dakika
2-4 Kişilik
257 Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.