- Tarifler
- Atıştırmalıklar
- Mantar Sos
Tarif
Mantar Sos
<p>Her lezzeti daha da güzelleştirecek...</p>
10 Dakika
2-4 Kişilik
Atıştırmalıklar
Pişirilmez
Paylaş
- 301
- 1
- Kaydet
Mantar Sos Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g. mantar
24 g sıvı yağ
5-6 g un
60 g su
1 gr Karabiber
1 gr Tuz
1-2 gr İnce kıyılmış maydanoz
Mantar Sos Nasıl Yapılır?
- 1Mantarların saplarını ayırıyoruz ve mantarların başlarını güzelce yıkayın.
- 2Ortadan ikiye kesip ince dilimlere kesin.
- 3Sıvı yağını tavaya alıp üzerine mantarları koyup yüksek ateşte mantarları kızartıp kavurun(yaklaşık 2-3 dakika).
- 4Sonra ocağı orta ateşe alıp üzerine kremayı döküp karıştırın.
- 55-6 dakika kadar pişirip karabiberini ve tuzunu ekleyin.
- 6Yarım su bardağı suyla 1 tatlı kaşığı unu açıp kremalı mantara ilave edin.
- 72-3 dakika kadar daha karıştırarak pişirin.
- 8Son olarak üzerine ince kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın.
- 9Sosumuzu sıcakken servis edin. Afiyet olsun.
Kısık Ateş
Moderator
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Atıştırmalıklar
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.





