- Tarifler
- Atıştırmalıklar
- Ekşi Kremalı Karışık Kumpir
Tarif
Ekşi Kremalı Karışık Kumpir
<p>Ekşi krema ile lezzetlendirilmiş enfes bir kumpir tarifi...</p>
25 Dakika
2-4 Kişilik
Atıştırmalıklar
Fırın

Paylaş
- 344
- 0
- Kaydet
Ekşi Kremalı Karışık Kumpir Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet kumpirlik patates
40-48 g (4 yemek kaşığı) haşlanmış mısır
8 adet dilimlenmiş kornişon turşu
1-2 g kaya tuzu
Ekşi Kremalı Karışık Kumpir Nasıl Yapılır?
- 1Patatesleri güzelce yıkayıp bir fırın tepsine koyun.
- 2200 °C önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişmeye bırakın.
- 3Bu esnada sosileri bir kaç dakika haşlayın ve bir kenara alın.
- 4Pişen sosileri halka halka doğrayın.
- 5Patatesler pişince fırından alın ve bir bıçak yardımı ile tam ortadan karnını yarın.
- 6Daha sonra bir kaşık yardımı ile kabuklarına zarar vermeden içindeki patatesleri kazıyın.
- 7Patateslerin içleri hazır olunca ilk önce Pınar Ekşi Krema ve üstüne rendelenmiş Pınar Kaşar Peyniri’ni ve tuzunu ekleyip güzelce harmanlayın.
- 8Daha sonra sosis, mısır ve turşularını ekleyip Pınar Mayonez ve Pınar Ketçap ile servis edin.
Ekşi Kremalı Karışık Kumpir Püf Noktası
Pınar Ketçap ve Pınar Mayonez ile lezzetlendirebilirsiniz.
Kısık Ateş
Moderator
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Atıştırmalıklar
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.



