Paylaş
- 324
- 6
- Kaydet
Ekşi Kremalı Karaköy Poğaça Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
25 g. tuz
75 g. toz şeker
13 adet yumurta
50 g. zeytinyağı
20 g. kuru maya
1 kg un
Ekşi Kremalı Karaköy Poğaça Nasıl Yapılır?
- 1Bütün malzemeler mikser veya hamur karma makinesine koyun
- 2Homojen bir hamur elde edene kadar 10-15 dk yoğurun
- 3Yoğurulan hamur oda sıcaklığında 20-25 dk kadar mayalanmaya bırakın
- 4Mayalanan hamuru 20 gr lık hamur topları şeklinde kesin
- 5Avuç içi yardımı ile pürüzsüz yuvarlak şekil verin
- 6Pişirme tepsilerine yerleştirilen hamurların üzerine çatal ile hafif çizgiler atın
- 7Bir fırça yardımı ile yumurta sarısı 2 kat olacak şekilde sürün
- 8Önceden 175 C’de ısıtılmış fırında 25-30 dk pişirin
Ekşi Kremalı Karaköy Poğaça Püf Noktası
Yumurta sarısını iki kat ve tek yöne sürerseniz daha parlak ve açık bir renk elde edebilirsiniz
Oytun Dağlı
Yaşar Birleşik Pazarlama- Ürün Geliştirme Birimi Demo Şefi
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kahvaltı
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.




