Tarif

Ekşi Kremalı Karaköy Poğaça

<p>Karaköy Poğaçayı Ekşi Krema ile Denediniz mi ?</p>
50 Dakika
8-10 Kişilik
Kahvaltı
Fırın
Ekşi Kremalı Karaköy Poğaça
Paylaş
  • 324
  • 6
  • Kaydet

Ekşi Kremalı Karaköy Poğaça Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
600 g. Pınar Ekşi Krema
Pınar
25 g. tuz
75 g. toz şeker
13 adet yumurta
50 g. zeytinyağı
20 g. kuru maya
1 kg un

Ekşi Kremalı Karaköy Poğaça Nasıl Yapılır?

  • Bütün malzemeler mikser veya hamur karma makinesine koyun
  • Homojen bir hamur elde edene kadar 10-15 dk yoğurun
  • Yoğurulan hamur oda sıcaklığında 20-25 dk kadar mayalanmaya bırakın
  • Mayalanan hamuru 20 gr lık hamur topları şeklinde kesin
  • Avuç içi yardımı ile pürüzsüz yuvarlak şekil verin
  • Pişirme tepsilerine yerleştirilen hamurların üzerine çatal ile hafif çizgiler atın
  • Bir fırça yardımı ile yumurta sarısı 2 kat olacak şekilde sürün
  • Önceden 175 C’de ısıtılmış fırında 25-30 dk pişirin

Ekşi Kremalı Karaköy Poğaça Püf Noktası

Yumurta sarısını iki kat ve tek yöne sürerseniz daha parlak ve açık bir renk elde edebilirsiniz

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Yaşar Birleşik Pazarlama- Ürün Geliştirme Birimi Demo Şefi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kahvaltı

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
Peynir Ezmesi
20 Dakika
2-4 Kişilik
286 Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
Peynir Köftesi
25 Dakika
2-4 Kişilik
293 Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
Protein Pancake
10 Dakika
2-4 Kişilik
314 Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.