Paylaş
- 344
- 15
- Kaydet
Ekşi Kremalı Brownie Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
300 g. bitter çikolata (%70 kakao)
3 adet yumurta
225 g. toz şeker
93 g. un
13 g. kakao
4 g. tuz
Ekşi Kremalı Brownie Nasıl Yapılır?
- 1Pınar ekşi krema ve çikolatayı benmari usulü eritin.
- 2Eriyen karışımı suyun üstünden alıp ara ara karıştırarak oda sıcaklığında soğutun.
- 3Mikserde yumurta ve toz şekeri yüksek orta devirde 10 dk çırpın.
- 4Soğumuş olan çikolatayı ekleyin orta devirde pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar orta devirde karıştırmaya devam edin.
- 5Un, kakao ve tuzu eleyerek karışıma ekleyin düşük devirde topak kalmayıncaya kadar karıştırın.
- 620 cm genişliğinde ve en az 5 cm derinliğinde kare kek kalıbının her tarafını Pınar Tereyağ ile yağlayın.
- 7Kek kalıbına etrafından taşacak şekilde yağlı kağıt serip üzerini yağlayın.
- 8İkinci yağlı kağıdı kaymaması için serilmiş olan diğer kağıdın üstüne yerleştirin.
- 9Hazırlanan harcı kalıba döküp üstünü düzledikten sonra 175 C de 35 dk pişirin.
Oytun Dağlı
Yaşar Birleşik Pazarlama- Ürün Geliştirme Birimi Demo Şefi
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Diger
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.




