- Tarifler
- Dondurma ve Sorbeler
- Dondurmalı İrmik Helvası
Tarif
Dondurmalı İrmik Helvası
<p>Yaza özel İftar sonrası lezzetli bir tatlı...</p>
30 Dakika
2-4 Kişilik
Dondurma ve Sorbeler
Açık Ateşte

Paylaş
- 326
- 26
- Kaydet
Dondurmalı İrmik Helvası Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
125 g tereyağı
500 ml süt
150 g irmik
200 g toz şeker
100 g kırılmış ceviz
4 top vanilyalı dondurma
Dondurmalı İrmik Helvası Nasıl Yapılır?
- 1Tereyağını tencerede eritin. Kırılmış ceviz ve irmiği ekleyip hafif ateşte 20 dakika kavurun.
- 2Süt, toz şekeri bir tencerede kaynatın.
- 3Kavrulan irmiğin üzerine dökün ve karıştırarak tencerenin kapağını kapatın. 10-15 dakika dinlendirin.
- 4Küçük boy bir kasenin içini ıslatın. İrmikten birkaç kaşık kaseye koyarak yanlara doğru bastırarak ortaya doğru çukur açın.
- 5Çukurun ortasına dondurmayı koyup üzerini tekrar irmikle kapatın. Kaseleri ters çevirip servis edin.
Kısık Ateş
Moderator
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?



