Paylaş
- 348
- 4
- Kaydet
Dereotlu Poğaça Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g. un
2 adet yumurta
1/2 demet dereotu
125 ml zeytinyağı
20 g. tuz
1 adet kabartma tozu
2 adet yumurta sarısı
50 g. çörekotu
Dereotlu Poğaça Nasıl Yapılır?
- 1Un, tuz, şeker ve kabartma tozunu bir kaba alın.
- 22 adet yumurtayı, zeytinyağını ve yoğurdu ekleyin.
- 3İnce ince kesilmiş olan dereotunu da ekleyin ve yoğurmaya devam edin.
- 4Hamuru ceviz büyüklüklerinde eşit bir şekilde ayırın.
- 5Yumurta sarılarını da üstüne sürüp, çörekotunu da üstüne serpiştirin.
- 6180°C ’de 20 dakika pişirin.
Dereotlu Poğaça Püf Noktası
Nefis bir tarif için kolları sıvadık ve her evin vazgeçilmezi olan dereotlu poğaçayı yapmaya koyulduk. Hem pratik hem de tadına doyulmayan bu poğaça çeşidi; sabahları işe, okula giderken uğrayıp kendinize birşey aldığınız fırınlarda da mutlaka kendini görürsünüz. Evlerin yanı sıra fırınlarında vazgeçilmez poğaça çeşididir. Dereotunu seven birinin aşık olduğu ama bir o kadar da sevmeyen birinin kesinlikle yemeyeceği sevgili dereotlu poğaça :)
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.




