Tarif

Dereotlu Poğaça

<p>Nefis dereotlu poğaça :)</p>
40 Dakika
10-12 Kişilik
Hamur İşi
Fırın
Dereotlu Poğaça
Paylaş
  • 348
  • 4
  • Kaydet

Dereotlu Poğaça Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g. un
2 adet yumurta
1/2 demet dereotu
125 ml zeytinyağı
125 g. Pınar Yoğurt
Pınar
20 g. tuz
1 adet kabartma tozu
2 adet yumurta sarısı
50 g. çörekotu

Dereotlu Poğaça Nasıl Yapılır?

  • Un, tuz, şeker ve kabartma tozunu bir kaba alın.
  • 2 adet yumurtayı, zeytinyağını ve yoğurdu ekleyin.
  • İnce ince kesilmiş olan dereotunu da ekleyin ve yoğurmaya devam edin.
  • Hamuru ceviz büyüklüklerinde eşit bir şekilde ayırın.
  • Yumurta sarılarını da üstüne sürüp, çörekotunu da üstüne serpiştirin.
  • 180°C ’de 20 dakika pişirin.

Dereotlu Poğaça Püf Noktası

Nefis bir tarif için kolları sıvadık ve her evin vazgeçilmezi olan dereotlu poğaçayı yapmaya koyulduk. Hem pratik hem de tadına doyulmayan bu poğaça çeşidi; sabahları işe, okula giderken uğrayıp kendinize birşey aldığınız fırınlarda da mutlaka kendini görürsünüz. Evlerin yanı sıra fırınlarında vazgeçilmez poğaça çeşididir. Dereotunu seven birinin aşık olduğu ama bir o kadar da sevmeyen birinin kesinlikle yemeyeceği sevgili dereotlu poğaça :)

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Aç Gezenler
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
Anne Poğaçası
55 Dakika
2-4 Kişilik
447 Görüntüleme
Elif Çıtak
Elif Çıtak
PINAR-EĞİTMEN CHEF
Renkli Burgu Makarnalı ve Peynirli Börek
270 Görüntüleme
Elif Çıtak
Elif Çıtak
PINAR-EĞİTMEN CHEF
Dev Siyah Kurabiye
20 Dakika
10-12 Kişilik
340 Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.