Paylaş
- 348
- 1
- Kaydet
Çikolatalı Kayısı Tart Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
40 g şeker
280 g un
1 adet yumurta
1 paket vanilya
10 g tuz
160 g bitter çikolata
Çikolatalı Kayısı Tart Nasıl Yapılır?
- 1Tart Hamuru için unu eleyin ve 125 gr Pınar Tereyağı’nı parmak uçlarınızla una yedirin.
- 2Kum kum olunca şeker, vanilin, tuz ve yumurtayı hamura iyice yedirin.
- 3Homojen bir kıvam alınca streç filme sarın ve yarım saat buzdolabında bekletin.
- 4Yağladıktan sonra unladığınız tart kalıbına ince bir şekilde açtığınız hamuru serin ve çatal yardımıyla delikler açın.
- 5Hamurun üstüne yağlı kağıt serin ve ağırlık yapacak bir bakliyatla üstünü doldurun. Böylelikle hamurunuz pişerken kabarmayacak.
- 6170 dereceye ısıttığınız fırında 10 dakika pişirin.
- 7Ganaj Hazırlanışı için 50 gr Pınar Tereyağı, Pınar Krema ve çikolatayı cam bir kapta benmari yöntemi ile eritin.
- 8Soğuttuğunuz tart hamurunun üstüne hazırladığınız ganajı dökün.
- 9Ganajın üstüne hilal şeklinde kestiğiniz kayısıları bir kısmı dışarda kalacak şekilde batırarak dekore edin.
- 10Minimum 2 saat dolapta beklettikten sonra servis edebilirsiniz.
Kısık Ateş
Moderator
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Pastalar
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.




