Tarif

Çikolatalı Kayısı Tart

<p>Yaz mevsiminin vazgeçilmez meyvesi Kayısı ile enfes bir tarif Çikolatalı Kayısılı Tart.</p>
70 Dakika
10-12 Kişilik
Pastalar
Fırın
Çikolatalı Kayısı Tart
Paylaş
  • 348
  • 1
  • Kaydet

Çikolatalı Kayısı Tart Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
40 g şeker
280 g un
175 g Pınar Tereyağı (Küp küp doğranmış)
Pınar
1 adet yumurta
1 paket vanilya
10 g tuz
160 g bitter çikolata
200 g Pınar Krema
Pınar

Çikolatalı Kayısı Tart Nasıl Yapılır?

  • Tart Hamuru için unu eleyin ve 125 gr Pınar Tereyağı’nı parmak uçlarınızla una yedirin.
  • Kum kum olunca şeker, vanilin, tuz ve yumurtayı hamura iyice yedirin.
  • Homojen bir kıvam alınca streç filme sarın ve yarım saat buzdolabında bekletin.
  • Yağladıktan sonra unladığınız tart kalıbına ince bir şekilde açtığınız hamuru serin ve çatal yardımıyla delikler açın.
  • Hamurun üstüne yağlı kağıt serin ve ağırlık yapacak bir bakliyatla üstünü doldurun. Böylelikle hamurunuz pişerken kabarmayacak.
  • 170 dereceye ısıttığınız fırında 10 dakika pişirin.
  • Ganaj Hazırlanışı için 50 gr Pınar Tereyağı, Pınar Krema ve çikolatayı cam bir kapta benmari yöntemi ile eritin.
  • Soğuttuğunuz tart hamurunun üstüne hazırladığınız ganajı dökün.
  • Ganajın üstüne hilal şeklinde kestiğiniz kayısıları bir kısmı dışarda kalacak şekilde batırarak dekore edin.
  • Minimum 2 saat dolapta beklettikten sonra servis edebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pastalar

Kolay Tiramisu Tarifi
15 Dakika
6-8 Kişilik
258 Görüntüleme
Elif Çıtak
Elif Çıtak
PINAR-EĞİTMEN CHEF
Çibörek
50 Dakika
2-4 Kişilik
349 Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
Naked Cake
15 Dakika
2-4 Kişilik
321 Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.