Paylaş
- 350
- 5
- Kaydet
Çibörek Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
560 g un
1 adet yumurta
450 ml su
40 g tuz
250 g kıyma
1 adet soğan
yarım demet maydanoz
25 g karabiber
Çibörek Nasıl Yapılır?
- 1Unu tezgahın üzerine koyup ortasını açın.
- 2Biraz su, yumurta ve tuz ekleyip yoğurun.
- 3Yoğunluğuna göre su eklemeye devam edin.
- 4Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin.
- 5Hamuru tezgahın üzerinde rulo yapın.
- 63 parmak arayla kesip toplar elde edin.
- 7Her birini yaklaşık 15 cm çapında açon.
- 8Soğan ve maydanozu ince kıyın.
- 9Tuz ve karabiber eklenmiş kıyma harcına ilave edin.
- 10Hazırladığınız harcı hamurun içine paylaştırın.
- 11Yarım ay şeklinde kapatıp kenarlarını iyice yapıştırın.
- 12Kızgın yağda iki tarafı da altın rengi olana kadar pişirin.
- 13Her hamur için aynı işlemi gerçekleştirip servis yapın.
Çibörek Püf Noktası
Yağ tam olarak kızarmadan börekler içerisine konulmamalıdır.
Elif Çıtak
PINAR-EĞİTMEN CHEF
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Pastalar
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.




