Tarif

Çibörek

<p>Leziz çibörek tarifi ile kolay, pratik lezzet mutfağınızda.</p>
50 Dakika
2-4 Kişilik
Pastalar
Fırın
Çibörek
Paylaş
  • 350
  • 5
  • Kaydet

Çibörek Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
560 g un
1 adet yumurta
450 ml su
40 g tuz
250 g kıyma
1 adet soğan
yarım demet maydanoz
25 g karabiber

Çibörek Nasıl Yapılır?

  • Unu tezgahın üzerine koyup ortasını açın.
  • Biraz su, yumurta ve tuz ekleyip yoğurun.
  • Yoğunluğuna göre su eklemeye devam edin.
  • Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin.
  • Hamuru tezgahın üzerinde rulo yapın.
  • 3 parmak arayla kesip toplar elde edin.
  • Her birini yaklaşık 15 cm çapında açon.
  • Soğan ve maydanozu ince kıyın.
  • Tuz ve karabiber eklenmiş kıyma harcına ilave edin.
  • Hazırladığınız harcı hamurun içine paylaştırın.
  • Yarım ay şeklinde kapatıp kenarlarını iyice yapıştırın.
  • Kızgın yağda iki tarafı da altın rengi olana kadar pişirin.
  • Her hamur için aynı işlemi gerçekleştirip servis yapın.

Çibörek Püf Noktası

Yağ tam olarak kızarmadan börekler içerisine konulmamalıdır.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
Elif Çıtak
PINAR-EĞİTMEN CHEF
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pastalar

Kolay Tiramisu Tarifi
15 Dakika
6-8 Kişilik
258 Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
Taze Meyveli Granola
10 Dakika
2-4 Kişilik
317 Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
Çikolatalı Kayısı Tart
70 Dakika
10-12 Kişilik
349 Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.