Paylaş
- 448
- 4
- Kaydet
Anne Poğaçası Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
550 g un
7 g tuz
10 g toz şeker
30 g maya
2 adet yumurta
30 ml su
3 adet yumurta sarısı
20 g çörekotu
Anne Poğaçası Nasıl Yapılır?
- 1Fırınınızı 175 dereceye ayarlayın. Toz şeker maya ve suyu bir kasede karıştırın.
- 2Un, tereyağı, tuz ve yumurtayı bir hamur yoğurma kabında birleştirin.
- 3Mayalı karışımı ekleyin ve yoğurun.
- 4Hamurdan 50 gramlık bezeler yapın, avuç içi ile bastırarak hafif yuvarlayın ortasına 5/6 parça sucuk ekleyin ve yuvarlayarak kapatın.
- 5Bu işlemden sonra bezeleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve oda sıcaklığında mayalanmaya bırakın.
- 6Mayalanan poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serptikten sonra yaklaşık 15-20 dakika fırında pişirin. Sıcak olarak servis edin.
Kısık Ateş
Moderator
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.




