Tarif

Anne Poğaçası

<p>Anne eli değmiş gibi mis kokulu ve lezzetli poğaçalar için Anne Poğaçası tarifimizi mutlaka denemelisiniz.</p>
55 Dakika
2-4 Kişilik
Hamur İşi
Fırın
Anne Poğaçası
Paylaş
  • 448
  • 4
  • Kaydet

Anne Poğaçası Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet Pınar Gurme Sucuk
Pınar
550 g un
250 g Pınar Tereyağ
Pınar
7 g tuz
10 g toz şeker
30 g maya
2 adet yumurta
30 ml su
3 adet yumurta sarısı
20 g çörekotu

Anne Poğaçası Nasıl Yapılır?

  • Fırınınızı 175 dereceye ayarlayın. Toz şeker maya ve suyu bir kasede karıştırın.
  • Un, tereyağı, tuz ve yumurtayı bir hamur yoğurma kabında birleştirin.
  • Mayalı karışımı ekleyin ve yoğurun.
  • Hamurdan 50 gramlık bezeler yapın, avuç içi ile bastırarak hafif yuvarlayın ortasına 5/6 parça sucuk ekleyin ve yuvarlayarak kapatın.
  • Bu işlemden sonra bezeleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve oda sıcaklığında mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serptikten sonra yaklaşık 15-20 dakika fırında pişirin. Sıcak olarak servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
Ekşi Kremalı Mısır Ekmeği
60 Dakika
4-6 Kişilik
304 Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
Kolay Ispanaklı Börek
45 Dakika
2-4 Kişilik
316 Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
Kayseri Mantı
10 Dakika
8-10 Kişilik
285 Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.