Bir kurabiye düşünün, ağzınıza attığınız anda dağılsın. Kum gibi bir kıvamı olsun, yemelere doyum olmasın. Çayınızın, kahvenizin, sütünüzün yanına çok yakışsın. Çok hızlı bir şekilde hazırlanıp hemen fırına verilsin. Kurabiye tarifleri arasında da en sevdiğiniz tariflerden birisi o olsun! Karşınızda yemelere doyamayacağınız o kolay kurabiye tarifi! Kolay kurabiye tarifi bir kurabiye tarifinden tüm beklentilerinizi karşılamaya geliyor. Sadece 5 dakikada, 5 malzemeyle hamuru hazır hale geliyor.
Dilerseniz içerisine farklı aromalar da koyabilirsiniz. Portakal ya da limon kabuğu, vanilin, tarçın gibi... İçerisinde süt ya da yoğurt olmaması nedeniyle çok geç bayatlıyor. Damağınızda da eriyor. Canınız kurabiye çektiğinde evdeki malzemelerle kolay bir şekilde yapabilirsiniz onu. Hadi o zaman buyursunlar kolay kurabiye tarifimize. Şimdiden ellerinize sağlık diyoruz.

Humus Yatağında Mor Havuç ve Mor Havuç Suyunda Makarna
Dünyada küresel bir sorun haline gelen gıda atıklarının oluşturduğu kirlilik, doğal kaynakların azalması, ekonomik ve toplumsal zararlar göz önüne alındığında gıda atıklarının etkin bir şekilde yönetimi ve yeniden değerlendirilmesi sürdürülebilir kalkınmanın devamı için hem ülkemize hem de tüm dünyada her geçen gün önem kazanmaktadır. Bence, günümüzde yaşamış olduğumuz COVİD-19 pandemisinin insanlığa kazandırdığı tek şey dünya kaynaklarının ne kadar değerli olduğunu bizlere hatırlatmasıdır. Maddi kaygılardan ve sağlık açısından insanlar ekmeklerini evde yapmaya başladılar, sebze ve meyvelerde israftan kaçınmak ve tasarruf etme amacıyla ihtiyacı kadarını alıp tüketmeye çalışıyor. Gıda israfına farkındalık yaratmak için Yaşar Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünün düzenlemiş olduğu “Gıda Atıklarından Yeni 1 Öğün” yarışmasına katıldım. Yarışma için kullandığım ürün antioksidan içeriği bakımından oldukça zengin olan mor havucu seçtim. Havuç denilince pek çok insanın aklına turuncu bir sebze geliyor ancak havucun orjinali mor veya beyaz renktedir. Yaptığım yemekte kullanmış olduğum mor havuçtan püre yaparak diğer malzemeler ile birlikte köfte elde ettim. Köftelerin lezzetini arttırmak için yatak olarak humus hazırladım, havucun köfteye vermiş olduğu renkten ötürü görsellik açısından humusa zerdeçal ekledim. Atık olarak kalan mor havuç suyunuda makarnada değerlendirmek istedim ve mor havuç suyu ile beraber makarnayı haşladım. Ortaya çok güzel ve lezzetli bir yemek çıktı.
MALZEMELER
• Humus Yatağında Mor Havuç Köfte Topları:
~ 6-7 adet mor havuç
~ 1 adet patates
~ 2-3 tane taze soğan
~ 1 diş sarımsak
~ 1 tutam maydanoz
~ 1 tutam dereotu
~ 1 çay kaşığı toz biber
~ 1 tatlı kaşığı kimyon
~ Tuz
(Baharatları damak zevkinize göre ekleyebilirsiniz)
• Humus için;
~ 2 su bardağı nohut (nohutlar haşlanmış ve kabukları ayıklanmış olmalı)
~ 1/4 su bardağı zeytinyağı
~ 4 diş sarımsak