Tarif
Sıkma
<p>Lavaş sevenlere alternatif ve pratik bir öneri, Sıkma tarifi.</p>
15 Dakika
2-4 Kişilik
Atıştırmalıklar
Pişirilmez

Paylaş
- 287
- 2
- Kaydet
Sıkma Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet kuru soğan
1/2 demet yeşil soğan
1/2 demet maydanoz
10 g biber salçası
5 adet lavaş ekmeği
Sıkma Nasıl Yapılır?
- 1Lavaş ekmeklerini kareler halinde kesin.
- 2Yemeklik doğradığınız soğanı Pınar Tereyağı ile birlikte tavada kavurmaya başlayın.
- 3Soğan kavrulurken maydanoz ve yeşil soğanı ince ince kıyın.
- 4Pınar Light Beyaz Peyniri’ni bir kâsede çatal yardımı ile ezin.
- 5Birkaç dakika sonra kavrulan soğana biber salçasını ekleyin ve bir dakika kavurun.
- 6Sonra üzerine maydanoz, yeşil soğan ve Pınar Light Beyaz Peynir’i ilave edin, güzelce harmanlayıp ocağın altını kapatın.
- 7Hazır olanharcı kare kestiğiniz lavaşların içine koyup teker teker sarın.
- 8Maydanoz saplarını sıcak suda hafifçe ıslatıp hazırladığımız sıkmaların ortasına güzel bir düğüm atın.
- 9Dilerseniz tabakların yanına acı biber salçasıyla birlikte servis yapabilirsiniz.
Kısık Ateş
Moderator
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Atıştırmalıklar
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.



