Tarif

Patlıcanlı Karides

<p>Karidesle patlıcanın eşsiz uyumu</p>
25 Dakika
2-4 Kişilik
Deniz Ürünleri ve Balık
Kızartma
Patlıcanlı Karides
Paylaş
  • 245
  • 3
  • Kaydet

Patlıcanlı Karides Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 paket Pınar Karides
Pınar
3 adet patlıcan
15 g Pınar Tereyağı
Pınar
20 g zeytinyağı
2 diş sarımsak
15 g Dereotu
10 dal taze soğan
4 g tuz
2 g karabiber

Patlıcanlı Karides Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları uzun dilimler halinde kestikten sonra tuzlu suda 10 dakika bekletip kağıt havlu ile kurulayın.
  • Üzerlerine fırça yardımı ile zeytinyağı sürün, ızgara yada yanmaz bir tavada patlıcanların her iki tarafınıda altın rengi olana kadar pişirin.
  • Tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın, ikiye bölünmüş sarımsakları ekledikten sonra 30 sn soteleyip çıkarın. Karidesleri ekleyerek yüksek ateşte 5/6 dakika soteleyin. Tuzu karabiberi ve tereyağını tavaya ilave edip lezzetlendirin, ocaktan aldığımız karışıma doğranmış dereotunu ekleyin.
  • eşil soğanların yeşil kısımlarını sıcak suda 30 sn bekletin ve buzlu su olan bir kaba alın oradada aynı şekilde bekletip sudan alıp kurulayın. Hazırladığımız karidesli içi patlıcanlara her iki ucu açık kalacak şekilde rulo yapın ve yeşil soğanlarla patlıcanları ortasından bağlayın. Fazla kısımlarını makasla alıp servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri ve Balık

Hiç benzer tarif bulunamadı.

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.