- Tarifler
- Deniz Ürünleri ve Balık
- Patlıcanlı Karides
Tarif
Patlıcanlı Karides
<p>Karidesle patlıcanın eşsiz uyumu</p>
25 Dakika
2-4 Kişilik
Deniz Ürünleri ve Balık
Kızartma

Paylaş
- 245
- 3
- Kaydet
Patlıcanlı Karides Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 adet patlıcan
20 g zeytinyağı
2 diş sarımsak
15 g Dereotu
10 dal taze soğan
4 g tuz
2 g karabiber
Patlıcanlı Karides Nasıl Yapılır?
- 1Patlıcanları uzun dilimler halinde kestikten sonra tuzlu suda 10 dakika bekletip kağıt havlu ile kurulayın.
- 2Üzerlerine fırça yardımı ile zeytinyağı sürün, ızgara yada yanmaz bir tavada patlıcanların her iki tarafınıda altın rengi olana kadar pişirin.
- 3Tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın, ikiye bölünmüş sarımsakları ekledikten sonra 30 sn soteleyip çıkarın. Karidesleri ekleyerek yüksek ateşte 5/6 dakika soteleyin. Tuzu karabiberi ve tereyağını tavaya ilave edip lezzetlendirin, ocaktan aldığımız karışıma doğranmış dereotunu ekleyin.
- 4eşil soğanların yeşil kısımlarını sıcak suda 30 sn bekletin ve buzlu su olan bir kaba alın oradada aynı şekilde bekletip sudan alıp kurulayın. Hazırladığımız karidesli içi patlıcanlara her iki ucu açık kalacak şekilde rulo yapın ve yeşil soğanlarla patlıcanları ortasından bağlayın. Fazla kısımlarını makasla alıp servis edin.
Kısık Ateş
Moderator
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Deniz Ürünleri ve Balık
Hiç benzer tarif bulunamadı.
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.
