- Tarifler
- Atıştırmalıklar
- Patates Kroket
Tarif
Patates Kroket
<p>Pınar Gurme Sucuklu kroket</p>
45 Dakika
2-4 Kişilik
Atıştırmalıklar
Kızartma

Paylaş
- 373
- 5
- Kaydet
Patates Kroket Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet patates
20 g mısır nişantası
2 adet yumurta
60 g un
1 paket galeta unu
250 ml sıvı yağ ( Kızartmak için )
6 g tuz
Patates Kroket Nasıl Yapılır?
- 1Patateslerin kabuklarını soymadan tuzlu suda haşlayın suyunu süzün ve soğuması için bekletin.
- 2Soğuyan patatesleri geniş bir kaba rendeleyin. Pınar gurme sucukları küp şeklinde doğrayın, rendelenmiş kaşar peyniri mısır nişastası ve tuz ilave edin iyice karıştırın.
- 3İhtiyaç duyarsanız biraz un ekleyebilirsiniz, hamur kıvam alacak hale geldiğinle ellerinizi unlayın ve karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
- 4Bir tepsiye dizerek buzdolabında yaklaşık 1 saat sertleşmesi icin bekletin.
- 5Kroketler sertleşince önce una ardından çırpılmış yumurtaya ve son olarak galeta ununa batırarak iyice kaplayın. Derin bir kızartma tavasında ayçiçek yağını kızdırın, yağ kızarınca kroketleri altın sarısı rengi olana kadar yaklaşık 3 - 4 dakika kızartın sıcak servis edin.
Kısık Ateş
Moderator
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Atıştırmalıklar
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.



