Tarif

Laz Böreği

<p>Geleneksel tariflerde bugün, meşhur Laz Böreği tarifi.</p>
40 Dakika
2-4 Kişilik
Börekler
Fırın
Laz Böreği
Paylaş
  • 254
  • 0
  • Kaydet

Laz Böreği Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 paket Hazır baklavalık yufka
1 paket Pınar Tereyağı
Pınar
1 paket Pınar Kremilla
Pınar
1 kg toz şeker
1 l su
3-4 g limon suyu

Laz Böreği Nasıl Yapılır?

  • Fırın tepsisine baklavalık yufkaları dizin.
  • Her bir yufkanın arasına eritilmiş Pınar Tereyağı’nı sürün.
  • İki katta bir Pınar Kremilla dökün.
  • Bu işlemi iki üç defa tekrarlayın.
  • En son tepsinin üzerine kalan Pınar Tereyağı’nı da gezdirin.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecede, fırında 35 dakika kadar pişirin.
  • Şerbet için su ve şekeri 10 dakika kaynatın, en sonunda limon suyunu damlatıp ılımaya bırakın.
  • Şerbet ılık iken fırından çıkan böreğin üzerine dökün.
  • Soğuduktan sonra servis yapın.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi

Hiç benzer tarif bulunamadı.

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.