Paylaş
- 254
- 0
- Kaydet
Laz Böreği Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 paket Hazır baklavalık yufka
1 kg toz şeker
1 l su
3-4 g limon suyu
Laz Böreği Nasıl Yapılır?
- 1Fırın tepsisine baklavalık yufkaları dizin.
- 2Her bir yufkanın arasına eritilmiş Pınar Tereyağı’nı sürün.
- 3İki katta bir Pınar Kremilla dökün.
- 4Bu işlemi iki üç defa tekrarlayın.
- 5En son tepsinin üzerine kalan Pınar Tereyağı’nı da gezdirin.
- 6Önceden ısıtılmış 170 derecede, fırında 35 dakika kadar pişirin.
- 7Şerbet için su ve şekeri 10 dakika kaynatın, en sonunda limon suyunu damlatıp ılımaya bırakın.
- 8Şerbet ılık iken fırından çıkan böreğin üzerine dökün.
- 9Soğuduktan sonra servis yapın.
Kısık Ateş
Moderator
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi
Hiç benzer tarif bulunamadı.
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

