Tarif
Gulik OtuKavurması
<p>Gulik otu her zaman bulunamayan bir ot çeşididir. Gulik özellikle Tunceli, Ovacıkta ve Nazımiye'nin Düzgün Baba Dağının yüksek yerlerinde yetişmektedir. Genellikle Nisan-Mayıs aylarında yetişen Gulik zambağa benzeyen bir çiçektir. Gulik otu Kavurması lezzetli ve şifalı ot yemeği ve tariftir.</p>
30 Dakika
2-4 Kişilik
Diger
Kavurma

Paylaş
- 303
- 1
- Kaydet
Gulik OtuKavurması Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg Gulik otu
3 adet kuru soğan
4 adet yumurta
10 g pul biber
20 g tuz
100 g ayçiçek yağı
Gulik OtuKavurması Nasıl Yapılır?
- 1Gulik otunu üzerindeki ince yaprağından ayıklayıp ufak ufak doğrayın.
- 2Yıkayıp süzgeçten geçirin.
- 3Tencereye sıvı yağı koyup, içine doğradığınız soğanları ilave edin.
- 4Soğan kavrulunca içine Gulik otunu boşaltın.
- 5Biraz kavurduktan sonra içine tuz ve pul biberini ilave edin Gulik otu suyunu salıp iyice kavrulduktan sonra üzerine yumurtaları kırın, yumurta pişince servis yapabilirsiniz.
Hasan Ulusoy
Executive sous chef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Diger
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.



