Paylaş
- 324
- 0
- Kaydet
Ekşi Kremalı Sebze Sote Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet patates
1/2 kg taze fasulye
2 diş sarımsak
1-2 g kaya tuzu
10-12 g (1 yemek kaşığı) zeytinyağı
Ekşi Kremalı Sebze Sote Nasıl Yapılır?
- 1Patatesleri haşlamaya bırakın.
- 2Bu esnada başka bir tencerede fasulyeleri 20 dakika haşlayın ve haşlama biter bitmez rengini kaybetmemesi için süzüp buzlu suda bekletin.
- 3Sarımsakları ince ince kıyın.
- 4Patatesler haşlandığı zaman dilediğiniz gibi doğrayın.
- 5Bir tavaya zeytinyağı ve sarımsağı ekleyip fasulye ve patatesleri ilave edin.
- 6Üzerine kaya tuzunu ekleyip yüksek ateşte 5 dakika soteleyin.
- 7Servis tabağına aldığınız sebzelerin üzerine Pınar Ekşi Krema gezdirerek servis edin
Ekşi Kremalı Sebze Sote Püf Noktası
İsterseniz et yemeklerinin yanına tamamlayıcı olarak kullanacağınız sebzeleri havuç, brokoli, kereviz vs. ile de çeşitlendiredebilirsiniz.
Kısık Ateş
Moderator
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Diger
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.




