- Tarifler
- Kek ve Kurabiyeler
- Tatlılar
- Ekşi Kremalı Kurabiye
Tarif
Ekşi Kremalı Kurabiye
<p>Ekşi kremalı kurabiye tarifi ile çay saatlerinizi renklendirin!</p>
25 Dakika
10-12 Kişilik
Tatlılar
Fırın

Paylaş
- 264
- 0
- Kaydet
Ekşi Kremalı Kurabiye Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
50 g esmer şeker
100 g toz şeker
1 paket vanilya
1 adet yumurta
225 g un
20 g kakao
1 g (1/2 çay kaşığı) karbonat
1 g (1/2 çay kaşığı) kaya tuzu
130 g kırılmış çikolata parçaları
1 paket bonbon çikolata
Ekşi Kremalı Kurabiye Nasıl Yapılır?
- 1Derin bir karıştırma kabında Pınar Tereyağı, Pınar Ekşi Krema ve şekerleri bir güzel çırpın.
- 2Krema kıvamına gelince yumurtayı ekleyin.
- 3Diğer tarafta un, kabartma tozu, kakao, vanilya ve tuzu karıştırın.
- 4Hazır olan kuru malzemeyi ıslak malzeme ile karıştırın ve parça çikolataları ekleyin ama çok fazla yoğurmayın.
- 5Küçük parçalar koparıp yassı şekiller verin ve üzerine renkli bonbon çikolatalar yerleştirin.
- 6Hazır olan kurabiyeyi yağlı kağıt yerleştirdiğiniz tepsinin üzerine dizin.
- 7180 °C önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirip dinlendirip servis edin.
Kısık Ateş
Moderator
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kek ve Kurabiyeler
Hiç benzer tarif bulunamadı.
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.
