Tarif
Defne yaprağı ve limon aromalı tuz
<p>Yaratıcı mutfaklara değişik tatlar:Yiyecekleri tatlandırmak ya da korumak için kullandığımız tuz sofralarımızın olmazsa olmazı... Kullandığınız tuzu çeşitli baharatlarla karıştırarak yemeklerinizde ya da salatalarınızda farklı bir tat yakalayabilirsiniz.</p>
5 Dakika
10-12 Kişilik
Diger
Pişirilmez

Paylaş
- 319
- 2
- Kaydet
Defne yaprağı ve limon aromalı tuz Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1,5 adet limon
500 g deniz tuzu
4 dal biberiye
4 dal rezene
4 dal mercanköşk
4 dal taze kekik
1 adet kereviz yaprağı
3 adet defne yaprağı
Defne yaprağı ve limon aromalı tuz Nasıl Yapılır?
- 11.5 adet limonun kabuğunu rendeleyip defne yaprakları ve 500 gr iri taneli deniz tuzu ile birlikte ince ve homojen bir karışım elde edene kadar rondodan geçirin.
- 2Aynı miktarda tuzu 4 dal biberiye, 4 dal rezene, 4 dal mercanköşk, 4 dal kekik, bir tutam maydonoz 1 kereviz yaprağı ve limon otu ile birlikte rondodan geçirerek karışık otlu tuz da hazırlayabilirsiniz.
Defne yaprağı ve limon aromalı tuz Püf Noktası
Hazırladığınız tuzları küçük kavanozlara doldurup saklayabilirsiniz.
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Diger
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.



