Paylaş
- 389
- 5
- Kaydet
Anadolu Cacığı Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 adet salatalık
1 gr taze nane
8 dal Soğuk Su
1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
10 g tuz
3-4 g sumak
5 ml zeytinyağı
Anadolu Cacığı Nasıl Yapılır?
- 1Karıştırma kabına yoğurdu ve ekşi kremayı koyup iyice karıştırın.
- 2Karıştırdıktan sonra salatalıkları rendeleyin.
- 3Sarımsakları da ezerek içerisine koyun.
- 4Naneleri ince ince kıyıp diğer malzemelerile güzelce karıştırın.
- 5Son olarak tuz, sumak ve su ekleyerek iyice karıştırın.
- 6Kaselere aldıktan sonra üzerlerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirip sumakla süsleyin.
- 7Afiyet olsun.
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer İçecekler
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.


