- Şef Usulü
- Türkiye Cezve İbrik Şampiyonu'nundan Nitelikli Türk Kahvesi Yapımı
Türkiye Cezve İbrik Şampiyonu'nundan Nitelikli Türk Kahvesi Yapımı
Bayram'da misafirlerinize doğru demlenmiş gerçek bir Türk Kahvesi ikram etmek ister misin? Ülkemizi Dünya Cezve
13.06.2018
- 445
- 15
- Kaydet
Bayram'da misafirlerinize doğru demlenmiş gerçek bir Türk Kahvesi ikram etmek ister misin?
Ülkemizi Dünya Cezve İbrik Şampiyonasında da temsil eden ve 3'üncülük alan Koray Erdoğdu, Türk Kahvesi demleme tekniklerini anlatıyor.


Taze çekilmiş çekirdekten kahve!
Aromasını daha doğru hissetmek adına öğütülmüş kahve yerine her zaman çekirdekten çekilmiş kahve önerilir. Çekirdek kahveyi çok ince olmayacak şekilde öğütülmesi gerekmektedir.


1 fincan = 9gr kahve
Bir fincan için 9 g (3 dolu çay kaşığı) kahve kullanınız. Bakır cevze içine boşaltınız.

Su oranı ve kullanımı
Üzerine kullandığınız fincanın iç hacmi (70 gr) kadar suyu gezdirerek boşaltınız. Fazla acılaşmayı engellemek için oda sıcaklığında ılık su kullanın. Kullanılan su arıtma suyu ve temiz bir su olmasına özen gösterin, musluk suyu kullanmayınız.


Tahta kaşık ile karıştırın!
Tüm kahvenin suyla teması için karıştırınız. Karıştırırken tadın etkilenmemesi ve cezveye zarar vermemek için tahta kaşık kullanın.

Demlenme süresi
Orta derece ateşte demlemeye bırakınız. Demlenme esnasında kesinlikle karıştırmayınız. 2-2,5 dakikalık demlenme süresinde kaynamadan ocaktan alınız.


Fincan yapısı ve doğru sıcaklık
Kullanacağınız fincanın yapısı tabanı geniş, üst kısmının dar olması gerekiyor. Fincanı 45 derecelik açı ile eğerek kahveyi boşaltınız. Telvenin çökmesi ve kahvenin aromasını doğru alabilmeniz çok önemlidir. Bu sebepten, içilebilir ısıya gelmesi için 2 dakika beklemeniz önerilir.


Önce su, sonra kahve!
Damağımızda oluşan diğer tatları temizlemek için kahve içilebilir sıcaklığa geldiğinde önce suyu içiniz. Su ile damağınızı temizledikten sonra kahvenizi içebilirsiniz.


Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.
Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Yemek Pişirme Teknikleri-101
27 Ocak 2018Yemek pişirme gıdaların genellikle ısı ile veya bazen ısı kullanmadan, fiziksel veya kimyasal yapılarının değiştirilerek tüketime sunulduğu bir sanat, bilim, teknoloji veya zanaat olarak tanımlanabilir.

Hamur Nasıl Kabarır?
08 Mart 2018Öncelikle hamura geçmeden mayadan bahsetmek isterim. Mayalar tek hücreli mantarlardır. Gıda sektöründe ekmek, peynir ve

Et Marinasyonu
08 Nisan 2018Etin Terbiye Edilmesi Ne Demektir?Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürlerarası farklı uygulanan bir