Şef Usulü

Türkiye Cezve İbrik Şampiyonu'nundan Nitelikli Türk Kahvesi Yapımı

Bayram'da misafirlerinize doğru demlenmiş gerçek bir Türk Kahvesi ikram etmek ister misin? Ülkemizi Dünya Cezve

Türkiye Cezve İbrik Şampiyonu'nundan Nitelikli Türk Kahvesi Yapımı
Paylaş
  • 445
  • 15
  • Kaydet

Bayram'da misafirlerinize doğru demlenmiş gerçek bir Türk Kahvesi ikram etmek ister misin?

Ülkemizi Dünya Cezve İbrik Şampiyonasında da temsil eden ve 3'üncülük alan Koray Erdoğdu, Türk Kahvesi demleme tekniklerini anlatıyor.

Taze çekilmiş çekirdekten kahve!

Aromasını daha doğru hissetmek adına öğütülmüş kahve yerine her zaman çekirdekten çekilmiş kahve önerilir. Çekirdek kahveyi çok ince olmayacak şekilde öğütülmesi gerekmektedir.

1 fincan = 9gr kahve

Bir fincan için 9 g (3 dolu çay kaşığı) kahve kullanınız. Bakır cevze içine boşaltınız.

Su oranı ve kullanımı

Üzerine kullandığınız fincanın iç hacmi (70 gr) kadar suyu gezdirerek boşaltınız. Fazla acılaşmayı engellemek için oda sıcaklığında ılık su kullanın. Kullanılan su arıtma suyu ve temiz bir su olmasına özen gösterin, musluk suyu kullanmayınız.

Tahta kaşık ile karıştırın!

Tüm kahvenin suyla teması için karıştırınız. Karıştırırken tadın etkilenmemesi ve cezveye zarar vermemek için tahta kaşık kullanın.

Demlenme süresi

Orta derece ateşte demlemeye bırakınız. Demlenme esnasında kesinlikle karıştırmayınız. 2-2,5 dakikalık demlenme süresinde kaynamadan ocaktan alınız.

Fincan yapısı ve doğru sıcaklık

Kullanacağınız fincanın yapısı tabanı geniş, üst kısmının dar olması gerekiyor. Fincanı 45 derecelik açı ile eğerek kahveyi boşaltınız. Telvenin çökmesi ve kahvenin aromasını doğru alabilmeniz çok önemlidir. Bu sebepten, içilebilir ısıya gelmesi için 2 dakika beklemeniz önerilir.

Önce su, sonra kahve!

Damağımızda oluşan diğer tatları temizlemek için kahve içilebilir sıcaklığa geldiğinde önce suyu içiniz. Su ile damağınızı temizledikten sonra kahvenizi içebilirsiniz.

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri-101

Yemek pişirme gıdaların genellikle ısı ile veya bazen ısı kullanmadan, fiziksel veya kimyasal yapılarının değiştirilerek tüketime sunulduğu bir sanat, bilim, teknoloji veya zanaat olarak tanımlanabilir.

448 Görüntüleme
Hamur Nasıl Kabarır?

Öncelikle hamura geçmeden mayadan bahsetmek isterim. Mayalar tek hücreli mantarlardır. Gıda sektöründe ekmek, peynir ve

350 Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Yaşar Birleşik Pazarlama- Ürün Geliştirme Birimi Demo Şefi
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin Terbiye Edilmesi Ne Demektir?Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürlerarası farklı uygulanan bir

466 Görüntüleme