Şef Usulü

Krema Kullanımı 101

Mutfakta hayatınızı kolaylaştıracak krema kullanımı hakkında püf noktaları

Krema Kullanımı 101
Paylaş
  • 427
  • 7
  • Kaydet

Mutfakta hayatınızı kolaylaştıracak krema kullanımı hakkında püf noktaları

*Krema, çelik tavada daha iyi performans gösterir.

*En iyi krema performansı, kullanımdan önce en az 12 saat boyunca +4 derecede beklemiş olan kremadan alınır.

*Kremanın kıvamını aynı boy ve eşit sıcaklıkta olan tavalarda kontrol edilir.

*Krema soğukken, kıvamı test edilmemelidir.

*Oda sıcaklığında veya ocak başında bekleyen kremayı kullanmayınız.

*Kızgın tavada yakılan kremayı kurtarmanın yolu soğuk sudur.

 

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri-101

Yemek pişirme gıdaların genellikle ısı ile veya bazen ısı kullanmadan, fiziksel veya kimyasal yapılarının değiştirilerek tüketime sunulduğu bir sanat, bilim, teknoloji veya zanaat olarak tanımlanabilir.

448 Görüntüleme
Hamur Nasıl Kabarır?

Öncelikle hamura geçmeden mayadan bahsetmek isterim. Mayalar tek hücreli mantarlardır. Gıda sektöründe ekmek, peynir ve

350 Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Yaşar Birleşik Pazarlama- Ürün Geliştirme Birimi Demo Şefi
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin Terbiye Edilmesi Ne Demektir?Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürlerarası farklı uygulanan bir

466 Görüntüleme