Krema Kullanımı 101
Mutfakta hayatınızı kolaylaştıracak krema kullanımı hakkında püf noktaları
06.05.2018
- 427
- 7
- Kaydet
Mutfakta hayatınızı kolaylaştıracak krema kullanımı hakkında püf noktaları
*Krema, çelik tavada daha iyi performans gösterir.
*En iyi krema performansı, kullanımdan önce en az 12 saat boyunca +4 derecede beklemiş olan kremadan alınır.
*Kremanın kıvamını aynı boy ve eşit sıcaklıkta olan tavalarda kontrol edilir.
*Krema soğukken, kıvamı test edilmemelidir.
*Oda sıcaklığında veya ocak başında bekleyen kremayı kullanmayınız.
*Kızgın tavada yakılan kremayı kurtarmanın yolu soğuk sudur.
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.
Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Yemek Pişirme Teknikleri-101
27 Ocak 2018Yemek pişirme gıdaların genellikle ısı ile veya bazen ısı kullanmadan, fiziksel veya kimyasal yapılarının değiştirilerek tüketime sunulduğu bir sanat, bilim, teknoloji veya zanaat olarak tanımlanabilir.

Hamur Nasıl Kabarır?
08 Mart 2018Öncelikle hamura geçmeden mayadan bahsetmek isterim. Mayalar tek hücreli mantarlardır. Gıda sektöründe ekmek, peynir ve

Et Marinasyonu
08 Nisan 2018Etin Terbiye Edilmesi Ne Demektir?Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürlerarası farklı uygulanan bir