Blog

Peynirin Tadım Aşamaları

Peynirde kullanılan sütün kaynağından, hijyen şartlarına, olgunlaştırılmasına ve bekleme süresine kadar pek çok neden peynirin

Peynirin Tadım Aşamaları
Paylaş
  • 186
  • 11
  • Kaydet

Peynirde kullanılan sütün kaynağından, hijyen şartlarına, olgunlaştırılmasına ve bekleme süresine kadar pek çok neden peynirin tadına etkide bulunur. Peynirinizi alırken beş duyu organınızı kullanmak önemlidir.


Görünümü ve renk bakımından bakarsak eğer; peynirin dışı için hakkında bize fikir verir. Dışından
renk ve yapı hakkında fikir sahibi olurken, iç yüzüne dokunarak algılanmaya çalışılır. Daha sonra
peyniri kesip içine, var ise gözeneklerine, boyutuna, rengine bakılır. Peynirin renginin parlaklığı ve
dengeli dağılımı kaliteli bir peynir olduğunun göstergesidir.
Yapı ve dokusuna bakarsak eğer; peynirden küçük bir dilim kesilir, parmak arasında ezilerek peynir
hamurunun kıvamına bakılır. Peynir hamurunun sertliği, esnekliği, kıvamı damakta bıraktığı aromalar
kadar önemlidir.
Kokusuna bakarsak eğer; peynirin ezildiği sırada çıkan kokular algılanmaya çalışılır.
Tat ve aromalarına bakarsak eğer; parçalar halinde peynir, dil üstüne konur ve damağa bastırılarak
uçucu lezzetlerin buruna geçişi sağlanır.

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Yazılar

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
5 TL’nin Altında Yiyebileceğiniz En Gastronomik 5 Yemek

bakla ve nohut humusSürekli yemek yemek için seyahat ediyorum hem de hiç durmadan…elimde bir bilet

2B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Afrika'ya Giriş Yahut Zanzibar

AFRİKA’ya giriş yahut ZANZİBARBir Afrika'lının altınlarını çalabilirisin, toprağını alabilirsin, onu satabilirsin lakin, Mutluluğunu, gülümsemesini, samimiyetini

668 Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Anadolu’nun En İyi Lokantaları

Dıngıllıgül Lokantası / Iğdır Karakoyunlu17 yıllık bir doğu lokantası, sahibesi Leyla hanım da bence eşi

523 Görüntüleme