Peynirde kullanılan sütün kaynağından, hijyen şartlarına, olgunlaştırılmasına ve bekleme süresine kadar pek çok neden peynirin
04.04.2018
Görünümü ve renk bakımından bakarsak eğer; peynirin dışı için hakkında bize fikir verir. Dışından
renk ve yapı hakkında fikir sahibi olurken, iç yüzüne dokunarak algılanmaya çalışılır. Daha sonra
peyniri kesip içine, var ise gözeneklerine, boyutuna, rengine bakılır. Peynirin renginin parlaklığı ve
dengeli dağılımı kaliteli bir peynir olduğunun göstergesidir.
Yapı ve dokusuna bakarsak eğer; peynirden küçük bir dilim kesilir, parmak arasında ezilerek peynir
hamurunun kıvamına bakılır. Peynir hamurunun sertliği, esnekliği, kıvamı damakta bıraktığı aromalar
kadar önemlidir.
Kokusuna bakarsak eğer; peynirin ezildiği sırada çıkan kokular algılanmaya çalışılır.
Tat ve aromalarına bakarsak eğer; parçalar halinde peynir, dil üstüne konur ve damağa bastırılarak
uçucu lezzetlerin buruna geçişi sağlanır.

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

bakla ve nohut humusSürekli yemek yemek için seyahat ediyorum hem de hiç durmadan…elimde bir bilet

AFRİKA’ya giriş yahut ZANZİBARBir Afrika'lının altınlarını çalabilirisin, toprağını alabilirsin, onu satabilirsin lakin, Mutluluğunu, gülümsemesini, samimiyetini

Dıngıllıgül Lokantası / Iğdır Karakoyunlu17 yıllık bir doğu lokantası, sahibesi Leyla hanım da bence eşi