Blog

İtalya Yemek Kültürü

talyan mutfağı, tarihi MÖ 4. yüzyıla kadar uzanan Etrüsk, Antik Yunan, Antik Roma, Yahudi ve

İtalya Yemek Kültürü
Paylaş
  • 214
  • 9
  • Kaydet

talyan mutfağı, tarihi MÖ 4. yüzyıla kadar uzanan Etrüsk, Antik Yunan, Antik Roma, Yahudi ve Arap mutfaklarının da etkisiyle gelişen çok köklü bir geçmişe sahiptir. Ülkenin geneline yayılan yiyecek, içecek ve malzemeler bölgelere göre değişerek İtalya yemek kültürünün zeminini oluşturmaktadır. İtalyan bayrağıyla özdeşleşmiş yeşil, beyaz ve kırmızı renklere sahip domates, mozzarella peyniri ve fesleğen üçlüsünü pizzadan makarnaya hemen hemen her yemekte görmek mümkündür.

İtalyan yemekleri; içinde meyve, sebze, et ve birbirinden lezzetli sosları barındıran bir mutfak kültürüne sahiptir. Genel olarak yemekler basit ve çabuk hazırlanırken, önemli olan malzemelerin kalitesidir ki, İtalyan aşçılar özellikle bu kaliteyle övünürler. Peynir ve şarap kültürü mutfağın en önemli parçalarıyken zeytin yağ, fesleğen, domates, balsamic sos olmazsa olmazlar arasındadır.

Bölgelere hatta şehirlere göre değişiklik gösteren İtalyan mutfağı; kuzeyde balık, patates, mısır ve peynir çeşitleriyle şekillenirken güneye doğru inildikçe zeytin, enginar, patlıcan, kapari, sardalya, ançüez gibi sebze ağırlıklı yöresel tatlarla zenginleşir. Ülkenin genelinde domates sosu hem makarnaların hem de pizzaların vazgeçilmezidir.

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Yazılar

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
5 TL’nin Altında Yiyebileceğiniz En Gastronomik 5 Yemek

bakla ve nohut humusSürekli yemek yemek için seyahat ediyorum hem de hiç durmadan…elimde bir bilet

2B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Afrika'ya Giriş Yahut Zanzibar

AFRİKA’ya giriş yahut ZANZİBARBir Afrika'lının altınlarını çalabilirisin, toprağını alabilirsin, onu satabilirsin lakin, Mutluluğunu, gülümsemesini, samimiyetini

668 Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Anadolu’nun En İyi Lokantaları

Dıngıllıgül Lokantası / Iğdır Karakoyunlu17 yıllık bir doğu lokantası, sahibesi Leyla hanım da bence eşi

523 Görüntüleme