Blog

Cheesecake neden çatlar?

Cheesecake neden çatlar?Chessecakeler pişerken veya piştikten sonra çatlayabilirler. Bunun bir kaç nedeni vardır;1)

Cheesecake neden çatlar?
Paylaş
  • 262
  • 13
  • Kaydet

Cheesecake neden çatlar?

Chessecakeler pişerken veya piştikten sonra çatlayabilirler. Bunun bir kaç nedeni vardır;

1) Dolgu malzemesinin aşırı karıştırılması veya az karıştırılması
2) Çok yüksek ısıda pişirilmesi
3) Pişme süresinin çok aşılması
4) Şok ısı değişikliği
5) Yüksek fan ayarı
6) Fazla titreşim

Hazırlama ve pişirme kriterlerine uyulsa dahi soğuma esnasında çatlama görülebilir.
Çünkü soğumakta olan ürünün hacmi daralacağı ve orta kısma doğru bir büzülme meydana geleceği için ortası çatlayacaktır. Bunu önlemek için, fırından çıktıktan sonra cheesecake’nin kenarlarını kalıbın temas yüzeyinden bıçağın ucuyla keserek kurtarmak gerekir. Böylece çatlamayı önleyebiliriz.

Elif Çıtak
Elif Çıtak
PINAR-EĞİTMEN CHEF

Yorumlar (2)

Seren Barlak
· 16.03.2018

Merhaba, 180 derece fazla mıdır chessecake için? 160 derecede 1 saat kadar çatlama olmadan pişer mi?

Mesut Yılmaz
· 11.04.2018

130 derecede benmari usulu pişirin çatlama yapmaz. Cheesecake kalibinin altını streç ve folyoyla izoleedin. Pişmesi yaklaşık iki saat surer.

Benzer Yazılar

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
5 TL’nin Altında Yiyebileceğiniz En Gastronomik 5 Yemek

bakla ve nohut humusSürekli yemek yemek için seyahat ediyorum hem de hiç durmadan…elimde bir bilet

2B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Afrika'ya Giriş Yahut Zanzibar

AFRİKA’ya giriş yahut ZANZİBARBir Afrika'lının altınlarını çalabilirisin, toprağını alabilirsin, onu satabilirsin lakin, Mutluluğunu, gülümsemesini, samimiyetini

668 Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Anadolu’nun En İyi Lokantaları

Dıngıllıgül Lokantası / Iğdır Karakoyunlu17 yıllık bir doğu lokantası, sahibesi Leyla hanım da bence eşi

523 Görüntüleme