Cheesecake neden çatlar?Chessecakeler pişerken veya piştikten sonra çatlayabilirler. Bunun bir kaç nedeni vardır;1)
28.02.2018
Chessecakeler pişerken veya piştikten sonra çatlayabilirler. Bunun bir kaç nedeni vardır;
1) Dolgu malzemesinin aşırı karıştırılması veya az karıştırılması
2) Çok yüksek ısıda pişirilmesi
3) Pişme süresinin çok aşılması
4) Şok ısı değişikliği
5) Yüksek fan ayarı
6) Fazla titreşim
Hazırlama ve pişirme kriterlerine uyulsa dahi soğuma esnasında çatlama görülebilir.
Çünkü soğumakta olan ürünün hacmi daralacağı ve orta kısma doğru bir büzülme meydana geleceği için ortası çatlayacaktır. Bunu önlemek için, fırından çıktıktan sonra cheesecake’nin kenarlarını kalıbın temas yüzeyinden bıçağın ucuyla keserek kurtarmak gerekir. Böylece çatlamayı önleyebiliriz.


bakla ve nohut humusSürekli yemek yemek için seyahat ediyorum hem de hiç durmadan…elimde bir bilet

AFRİKA’ya giriş yahut ZANZİBARBir Afrika'lının altınlarını çalabilirisin, toprağını alabilirsin, onu satabilirsin lakin, Mutluluğunu, gülümsemesini, samimiyetini

Dıngıllıgül Lokantası / Iğdır Karakoyunlu17 yıllık bir doğu lokantası, sahibesi Leyla hanım da bence eşi